Jämför samlingslån och spara pengar

När man har flera lån hos olika banker är det ofta krångligt att hålla reda på räntor och betalningar. Vanligt är att flera olika lån blir mycket kostsamma och dessutom svåra att hålla koll på. Det finns en mängd företag som erbjuder samlingslån, och för att veta vilket som är det bästa är det viktigt att jämföra flera olika lån av den här typen. Man ansöker helt enkelt om att samla ihop lån hos flera olika banker samtidigt, och deras lånerbjudanden jämförs sedan. Vid jämförelserna bedöms många olika saker, så att man själv kan bestämma vad man tycker är viktigast. Det är tre saker som är bra att titta på för att jämföra samlingslån.

  • Lånevillkor
  • Totalkostnad
  • Ränta

Vid en jämförelse får man svart på vitt erbjudanden från flera olika långivare och kan i lugn och ro bestämma vilket samlingslån som man tycker är bäst. En annan fördel är att tjänster som jämför samlingslån dessutom bara tar fram en kreditupplysning vilken sedan används för alla ansökningar. Skulle flera olika banker ta fram kreditupplysningar samtidigt skulle detta leda till ett sämre kreditbetyg.

Varför är det billigare med samlingslån?

Med flera lån hos olika banker och med olika villkor lönar det sig oftast att lägga samman lånen. Månadsräntan för ett samlingslån är oftast billigare än de räntor man har på utspridda lån. Lånekostnader beror på vilken kreditvärdighet man hade vid låneansökan. När man fått en bättre ekonomi och högre inkomst så sänks räntan och det blir helt enkelt billigare att låna. Dessutom behöver ett samlingslån endast betalas en gång per månad, via en enda betalningsavi. Genom detta undviker man att riskera betalningspåminnelser och det blir mycket enklare att hålla koll på sin ekonomi.

Jämför flera olika samlingslån och hitta det bästa

Låntagare värderar olika saker hos sin bank, och bankerna i sin tur värderar olika saker hos låntagare. Samma ansökan kan helt enkelt få olika kostnader beroende på vilken bank man ansöker hos. Varje bank har en individuell bedömning av låneansökningar och bedömer risker och tillämpar räntesättningar olika. Därför kan en samlingslåneansökan till flera banker ge översikt och valmöjlighet.

Catarina Sundqvist
Senaste inläggen av Catarina Sundqvist (se alla)