Kreditlån är flexibla krediter med många fördelar

Ett kreditlån är ett lån i form av en kredit. Denna finansiella produkt kallas ibland även för kontokredit. Det är helt enkelt ett konto som öppnas hos en långivare. Kontot är kopplat till en kredit som du kan nyttja. Du betalar ränta på den del av krediten som du använder. Detta är den viktigaste skillnaden mot ett traditionellt lån. Ditt kreditkonto har alltså en fast kredit som har satts av kreditgivaren.

För- och nackdelar med krediter och lån

Nackdelen med denna finansiella produkt är att den har en lite högre ränta än vissa andra låneformer. Till exempel är bolånen kända för att ha en förhållandevis låg ränta. Å andra sidan behöver du inte lämna någon pant till kreditgivaren när du tecknar en kontokredit. Dessutom har denna kredit ytterligare en fördel: den är betydligt mer flexibel än ett regelrätt lån.

Det innebär att du löpande kan “nalla” från krediten när du behöver pengar. Det kan till exempel vara när du vill täcka en oförutsedd utgift eller när du är ute och reser. Om du skulle behöva betala för en oväntad hotellnatt eller boka om din flygbiljett är det ju smidigt att snabbt kunna öka saldot på ditt bankkonto!

Lönsamt att jämföra kreditlån från flera kreditgivare

Är du på jakt efter en kontokredit? I sådana fall har du mycket att tjäna på att jämföra sådana från flera olika kreditgivare. Genom att göra detta ökar du sannolikheten för att du väljer ett av de bästa alternativen som finns på marknaden idag. Du kan överblicka de tillgängliga alternativen, få mer information om de olika erbjudanden och göra ett bättre val. Information är som bekant makt och som kund har du också en viktig konsumentmakt.

Många kreditgivare erbjuder direkt utbetalning. Du kan därmed få pengarna utbetalda redan samma dag om du ansöker om en kredit under kontorstid. Detta gäller inte minst om du har ett konto hos någon av storbankerna. Då kan du ofta få tillgång till krediten redan efter en kvart eller så.

Dessa är tre aktörer som erbjuder konsumenter förmånliga kreditlån:

  • Cashbuddy
  • Daypay
  • Expresskredit

Med det sagt finns det många fler kreditgivare vars erbjudanden du bör jämföra!