Hur kan du börja med kryptohandel?

Det syns ett ökat intresse för att handla med kryptovaluta och för många kommer det inte som någon överraskning. Även om kryptovalutor är relativt unga på marknaden, så har ökningen av Bitcoin och andra kryptotillgångar varit enorm.

Bara under 2017 steg Bitcoins pris från några hundra dollar per mynt till nästan 20000 dollar. Det är inte så konstigt varför många människor vill engagera sig på denna marknad. I synnerhet de som trivs med ett flexibelt schema och att jobba många timmar vid datorn, och naturligtvis med potential till vinst.

Till en början kan det verka krångligt att komma igång, men det finns gott om hjälp på nätet för hur man kommer igång med trading av kryptovaluta. Cryptoholics erbjuder flera guider om hur man går tillväga med kryptohandel och vad alla steg i processen innebär.

Vad innebär kryptovaluta?

Kryptovalutor är en virtuell valuta, vars värde inte kontrolleras av en central myndighet. Det är en teknik med öppen källkod som erbjuder ett direkt sätt att utbyta värde mellan individer via internet. Skapandet av nya coins sker med en så kallad blockkedjeteknik.

Nya coins skapas i block som läggs till i en kedja i en global liggare, även kallad för blockkedja. De som äger kryptovalutor kan också få transaktionsavgifter för brytning av nya mynt och kan alltså tjäna pengar genom att hjälpa till att validera dessa transaktioner. De får nya coins överförda till sina konton för varje block de bidrar med till den globala blockkedjan.

När efterfrågan är stor på en specifik kryptovaluta, så ökar dess pris. Medan det sjunker när det finns fler säljare än köpare på marknaden. Kostnaden för din handel beror på vilken kryptobörs du tillhör.

Hur kommer du igång?

Har du läst på lite mer om trading med kryptovalutor och är redo för att påbörja din handel?

  • Du behöver konto på en seriös kryptobörs, där du måste verifiera din identitet. Kontrollera att den valuta du vill investera i finns på den börs du vill skapa kontot hos.
  • Överför pengar till ditt konto för kryptohandel och tänk även på att det senare är bra med en digital plånbok för att lagra dina coins.
  • Vilken strategi du ska använda för din investering beror bland annat på hur mycket tid du kan ägna åt din trading och din erfarenhetsnivå. Är du nybörjare, så börja hellre lugnt tills du har lärt dig mer om ämnet.
  • För att lagra din kryptovaluta på ett säkert sätt, så är det bäst att ordna med en plånbok där dina coins är i säkert förvar.
Susann Lind