Jämför villaförsäkring hos Försäkrio

Dags att flytta och titta över försäkringarna? Ett sätt är att använda jämförelsetjänster på internet. En av dessa är Försäkrio där besökarna kan få en inblick i vilka alternativ som finns på marknaden.

Jämför villaförsäkring hos Försäkrio – så funkar det

Att jämföra på Försäkrio är enkelt – högst uppe på sidan finns en meny med länkarna ”Boende” och

  • En topplista
  • Nio olika villaförsäkringar med ett betyg på mellan ett och tio.

Betygsskalan mellan ett och tio som presenteras baseras på fem olika faktorer. Det är omfattning, försäkringstillägg, försäkringsvillkor, rabatt och kundservice som ligger till grund för hur många poäng ett givet försäkringsbolag får. Den som jämför villaförsäkring hos Försäkrio får en överblick över just dessa fem saker, snarare än premien.

Priser varierar

Till skillnad från när pris på till exempel gitarrsträngar eller trädgårdsmaskiner jämförs, så är det svårt att på förhand säga exakt vilket pris en försäkringspremie kommer att landa på. Visst kan det anges ungefärligt, men vad priset slutligen landar på beror på en rad olika faktorer. En faktor är hur stor villan är – en annan faktor är om försäkringstagaren har några andra försäkringar hos bolaget och på så vis kan få en paketrabatt.

Den som jämför villaförsäkring hos Försäkrio tittar inte i första hand på den löpande kostnaden. Istället är det de fem faktorer som nämns under rubriken ovan. Det här underlaget kan man sedan använda för att avgöra vilka försäkringsbolag som ska kontaktas och ge ett kostnadsförslag.

När offerterna har kommit in från de intressanta bolagen – är det läge att jämföra premier. I detta läge är det också viktigt att kontrollera vad som ingår. Totalpriset är något som vissa ibland stirrar sig blinda på, men det gäller att titta på vad som ingår och till vilket pris.

Faktorer som påverkar priset på en villaförsäkring

Det finns flera faktorer som påverkar vad priset för en villaförsäkring blir. Till exempel:

  • Larm
  • Säkerhetsdörr
  • Hur stor villan är
  • Brottsstatistiken i det område som villan ligger i.
Susann Lind